PIVOVAR MALENOVICE

PIVO ZLÍNSKÝ ŠVEC

Aktuálně

EET: Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Naše piva

Piva značky ZLÍNSKÝ ŠVEC ® jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, tedy mírně zakalená přítomností pivovarských kvasnic, díky tomu jsou neochuzená o vitamíny a minerály. V pivovaru používáme obvykle dvourmutový způsob vaření piva, s kvašením v otevřených spilkách a s dokvašováním v ležáckých tancích při teplotě 2°C. Pro výrobu piva používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvačená piva používáme různé postupy výroby a suroviny vhodné pro daný pivní styl.

10% světlá výčepní

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj. 
  • OCENĚNÍ: 3. místo Jarní cena českých sládků 2016, Zvíkovské Podhradí
  • Dostupnost: trvale

10% tmavá výčepní

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj. 
  • Dostupnost: sezóně (jaro-léto)

11% světlý ležák

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,7% obj.
  • Dostupnost: trvale
     

11% polotmavý ležák

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj. 
  • OCENĚNÍ: Regionální potravina Zlínského kraje 2016, Zlín
  •                   Zlatá pivní pečeť České Budějovice 2017
  • Dostupnost: trvale

11% American Pale Ale 

  • zařazení: svrchně kvašené světlé pivo stylu APA 
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj. 
  • Dostupnost: příležitostně

12% světlý ležák

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5% obj.
  • Dostupnost: trvale

12% American Amber Ale 

  • zařazení: svrchně kvašené světlé pivo stylu ALE
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5 % obj. 
  • Dostupnost: příležitostně

13% světlý speciál Švec IPA

  • zařazení: Svrchně kvašené nefitrované pivo stylu IPA
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,2 – 13,4 % EPM, alkohol 5,8% obj.
  • Aroma: Květinové, mírně citrusové, tropické ovoce
  • Dostupnost: příležitostně

13% světlý speciál Single hop - různé chmely

  • zařazení: Svrchně kvašené nefitrované pivo stylu IPA
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,2 – 13,4 % EPM, alkohol 5,8% obj.
  • Aroma: dle použitých chmelů, obvyjle silné citrusové, nádech tropického ovoce
  • Dostupnost: příležitostně

13% tmavý speciál

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,5 – 13,8% EPM, alkohol 5,8% obj.
  • Dostupnost: sezóně (podzim-zima)