AKTUÁLNĚ

SLAVNOSTI 2020

 

Naše piva

Piva značky ZLÍNSKÝ ŠVEC ® jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, tedy mírně zakalená přítomností pivovarských kvasnic. Díky tomu jsou neochuzená o vitamíny a minerály.
V pivovaru používáme obvykle dvourmutový způsob vaření piva s kvašením v otevřených spilkách a s dokvašováním v ležáckých tancích při teplotě 2°C.
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy výroby a suroviny vhodné pro daný pivní styl.

STÁLÁ PIVA

10% SVĚTLÁ VÝČEPNÍ

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj. 
  • OCENĚNÍ: 3. místo Jarní cena českých sládků 2016, Zvíkovské Podhradí

11% SVĚTLÝ LEŽÁK

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,7% obj.

11% POLOTMAVÝ LEŽÁK

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj. 
  • OCENĚNÍ: Regionální potravina Zlínského kraje 2016
                       Zlatá pivní pečeť České Budějovice 2017

12% SVĚTLÝ LEŽÁK

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5% obj.

ČASTO VAŘENÁ PIVA:

11% AMERICAN PALE ALE (M.APA)

  • zařazení: svrchně kvašené světlé pivo stylu APA 
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj. 

12% AMERICAN AMBER ALE 

  • zařazení: svrchně kvašené polotmavé pivo stylu ALE
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5 % obj. 

13% SINGLE HOP - různé chmely

  • AMARILLO, CITRA, IDAHO 7, MOSAIC, MOTUEKA..
  • zařazení: Svrchně kvašené světlé nefitrované pivo stylu IPA
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,2 – 13,4 % EPM, alkohol 5,8% obj.
  • Aroma: dle použitých chmelů, obvyjle silné citrusové, nádech tropického ovoce

12% MEDOVÝ LEŽÁK

PŘÍLEŽITOSTNĚ VAŘENÁ PIVA:

8% CYKLOŠVEC

10% TMAVÁ VÝČEPNÍ

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj. 
  • Dostupnost: sezóně (jaro-léto)

13% TMAVÝ SPECIÁL

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,5 – 13,8% EPM, alkohol 5,8% obj.
  • Dostupnost: sezóně (podzim-zima)

13% NEW ZEALAND IPA

13% BLACK IPA

15% RYE IPA (Žitná IPA)