Naše piva
Piva značky ZLÍNSKÝ ŠVEC ® jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, tedy mírně zakalená přítomností pivovarských kvasnic. Díky tomu jsou neochuzená o vitamíny a minerály.
V pivovaru používáme obvykle dvourmutový způsob vaření piva s kvašením v otevřených spilkách a s dokvašováním v ležáckých tancích při teplotě 2°C.
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy výroby a suroviny vhodné pro daný pivní styl.
STÁLÁ PIVA
10% SVĚTLÁ VÝČEPNÍ
- zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
- způsob vaření: dekokční
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj.
- OCENĚNÍ: 3. místo Jarní cena českých sládků 2016, Zvíkovské Podhradí
11% SVĚTLÝ LEŽÁK
- zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
- způsob vaření: dekokční
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,7% obj.
11% POLOTMAVÝ LEŽÁK
- zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
- způsob vaření: dekokční
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj.
- OCENĚNÍ: Regionální potravina Zlínského kraje 2016
Zlatá pivní pečeť České Budějovice 2017
12% SVĚTLÝ LEŽÁK
- zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
- způsob vaření: dekokční
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5% obj.
ČASTO VAŘENÁ PIVA:
11% AMERICAN PALE ALE (M.APA)
- zařazení: svrchně kvašené světlé pivo stylu APA
- způsob vaření: infuzní
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj.
12% AMERICAN AMBER ALE
- zařazení: svrchně kvašené polotmavé pivo stylu ALE
- způsob vaření: infuzní
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5 % obj.
13% SINGLE HOP - různé chmely
- AMARILLO, CITRA, IDAHO 7, MOSAIC, MOTUEKA..
- zařazení: Svrchně kvašené světlé nefitrované pivo stylu IPA
- způsob vaření: infuzní
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,2 – 13,4 % EPM, alkohol 5,8% obj.
- Aroma: dle použitých chmelů, obvyjle silné citrusové, nádech tropického ovoce
12% MEDOVÝ LEŽÁK
PŘÍLEŽITOSTNĚ VAŘENÁ PIVA:
8% CYKLOŠVEC
10% TMAVÁ VÝČEPNÍ
- zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
- způsob vaření: dekokční
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj.
- Dostupnost: sezóně (jaro-léto)
13% TMAVÝ SPECIÁL
- zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
- způsob vaření: dekokční
- stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,5 – 13,8% EPM, alkohol 5,8% obj.
- Dostupnost: sezóně (podzim-zima)
13% NEW ZEALAND IPA
13% BLACK IPA
15% RYE IPA (Žitná IPA)