.


Naše piva

Piva značky ZLÍNSKÝ ŠVEC ® jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, tedy mírně zakalená přítomností pivovarských kvasnic. Díky tomu jsou neochuzená o vitamíny a minerály.
V pivovaru používáme obvykle dvourmutový způsob vaření piva s kvašením v otevřených spilkách a s dokvašováním v ležáckých tancích při teplotě 2°C.
Pro výrobu spodně kvašených piv používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice. Pro svrchně kvašená piva používáme různé postupy výroby a suroviny vhodné pro daný pivní styl.

STÁLÁ PIVA:

10% SVĚTLÁ VÝČEPNÍ

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj. 
  • OCENĚNÍ: 3. místo Jarní cena českých sládků 2016, Zvíkovské Podhradí

11% SVĚTLÝ LEŽÁK

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,7% obj.

11% POLOTMAVÝ LEŽÁK

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj. 
  • OCENĚNÍ: Regionální potravina Zlínského kraje 2016
                       Zlatá pivní pečeť České Budějovice 2017

12% SVĚTLÝ LEŽÁK

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5% obj.
  • OCENĚNÍ: Perla Zlínského kraje 2020

ČASTO VAŘENÁ PIVA:

11% AMERICAN PALE ALE (M.APA)

  • zařazení: svrchně kvašené světlé pivo stylu APA 
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj., hořkost 40 IBU

13% SINGLE HOP IPA CITRA

  • zařazení: Svrchně kvašené světlé nefitrované pivo stylu IPA
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,2 – 13,4 % EPM, alkohol 5,8% obj., hořkost 45 IBU
  • Aroma: citrusové s nádechem tropického ovoce

12% MEDOVÝ LEŽÁK

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5% obj.
  • pivo s přídavkem medu od regionálního dodavatele

PŘÍLEŽITOSTNĚ VAŘENÁ PIVA:

8% CYKLOŠVEC

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: 8,2 - 8,5% EPM, alkohol 3,5% obj.

10% TMAVÁ VÝČEPNÍ

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj. 
  • Dostupnost: sezónně (jaro-léto)

13% TMAVÝ SPECIÁL

  • zařazení: spodně kvašené nefitrované pivo plzeňského typu
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,5 – 13,8% EPM, alkohol 5,8% obj.
  • Dostupnost: sezónně (podzim-zima)

10% SUMMER ALE

  • zařazení: svrchně kvašené světlé nefitrované pivo stylu ALE
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: 10,2 - 10,4% EPM, alkohol 4,2 obj., hořkost 37 IBU

15% RYE IPA (Žitná IPA)

  • zařazení: Svrchně kvašené světlé nefitrované pivo stylu IPA
  • způsob vaření: infuzní
  • stupňovitost/obj. alkoholu: 15,2 - 15,5% EPM, alkohol 6,9% obj., hořkost 60 IBU