PIVOVAR MALENOVICE

PIVO ZLÍNSKÝ ŠVEC

Aktuálně:



EET: Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Naše piva

Piva značky ZLÍNSKÝ ŠVEC ® jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná, tedy mírně zakalená přítomností pivovarských kvasnic, díky tomu jsou neochuzená o vitamíny a minerály. V pivovaru používáme obvykle dvourmutový způsob vaření piva, s kvašením v otevřených spilkách a s dokvašováním v ležáckých tancích při teplotě 2°C. Pro výrobu piva používáme pouze hanácký slad ze sladovny Záhlinice, žatecký chmel, vodu a pivovarské kvasnice.

10% světlá výčepní

  • zařazení: spodně kvašené pivo plzeňského typu – nefiltrované světlé výčepní pivo
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 10,2 – 10,4 % EPM, alkohol 4,2% obj. (EPM-extrakt původní mladiny)
  • OCENĚNÍ: 3. místo Jarní cena českých sládků 2016, Zvíkovské Podhradí

11% světlý ležák

  • zařazení: spodně kvašené pivo plzeňského typu – nefiltrovaný světlý ležák
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,7% obj.
     

11% polotmavý ležák

  • zařazení: spodně kvašené pivo plzeňského typu – nefiltrovaný polotmavý ležák
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 11,2 – 11,4 % EPM, alkohol 4,5% obj. 
  • OCENĚNÍ: Regionální potravina Zlínského kraje 2016, Zlín

12% světlý ležák

  • zařazení: spodně kvašené pivo plzeňského typu – nefiltrovaný světlý ležák
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 12,2 – 12,4 % EPM, alkohol 5,2% obj.

13% světlý speciál Citra

  • zařazení: spodně kvašené pivo plzeňského typu – nefiltrovaný světlý ležák
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,2 – 13,4 % EPM, alkohol 5,8% obj.
  • Chmel CITRA: Citra je nová speciální aromatická americká odrůda s vysokým obsahem alfa kyselin a nízkým co-humulonem povolená v USA v roce 2007.
  • Aroma: silné citrusové, nádech tropického ovoce

13% tmavý speciál

  • zařazení: spodně kvašené pivo plzeňského typu – nefiltrovaný tmavý speciál
  • způsob vaření: dekokční
  • stupňovitost/obj. alkoholu: obvykle 13,5 – 13,8% EPM, alkohol 5,8% obj.